Volem la Caserna

 

La Caserna de Sabadell és un espai de milers de metres quadrats abandonat des de fa dècades i de propietat municipal, situat al carrer Vilarrúbias, cantonada amb la Gran Via. Està ocupada per la plataforma ciutadana “Volem la Caserna” des del 10 de juny del 2017.

Des de la plataforma Volem la Caserna, reivindiquem que aquest ha de ser un espai per a la ciutat de Sabadell i que, de forma participativa, els sabadellencs i sabadellenques hem de poder decidir quins usos ha de tenir. És una entitat autogestionada, transformadora i assembleària al barri de La Creu Alta de Sabadell. L’objectiu és esdevenir un punt de trobada intergeneracional, un motor d’alternatives culturals, un suport per al teixit associatiu i un espai actiu capaç de generar respostes col·lectives i promoure una consciència crítica. Es tracta d’un espai emblemàtic al barri, i ara ja, de titularitat municipal.

Volem La Caserna serà l’entitat entorn a la qual girarà la gestió d’aquest espai i, alhora, pretén ser el punt de trobada de tota la vida associativa del barri i un nou espai d’organització amb autonomia per si mateix. Actualment, acaba de ser aprovada la concessió definitiva de l’espai. Ara és el moment d’iniciar les obres per permetre que l’espai cobri vida. Físicament, és una antiga acadèmia de la guàrdia civil, conformada per aules al voltant d´un gran pati rectangular, ple de tarongers.

 

PROJECTE