Pla d’actuació lingüística al districte sud de Sabadell

 

La Plataforma per la Llengua va néixer el 1993 a partir del Col·lectiu l’Esbarzer, un grup de joves vinculats al teixit associatiu de la Vila de Gràcia de Barcelona que volien millorar la situació del català. Els seus integrants provenien principalment del món coral, de l’excursionisme i de la cultura popular i tradicional.

El Pla d’actuació lingüística integral zona sud consisteix en portar a terme un pla integral lingüístic al districte 6 (zona sud) de Sabadell a través de la incorporació de la llengua catalana als diferents espais públics, lúdics del barri, especialment als llocs on acudeixen persones d’origen nouvingut. Es farà d’una manera transversal amb les entitats socials, culturals del barri, les diferents comunitats religioses, agents educatius, socials, sanitaris, etc., per tal que el català esdevingui una eina d’arrelament i de cohesió social.

El Pla pretén portar a terme diverses actuacions i activitats al llarg del 2017.

Valoració del grup de seguiment del Retorn Social: es considera un projecte transformador i que a més fomenta la participació col·lectiva, cultura i foment de la xarxa ciutadana.

 

PROJECTE