Amb Veu de Dona

Tenim molt clar que si no fos pel que van viure i fer les nostres àvies durant la guerra nosaltres avui no seriem aquí. Aquest projecte pretén donar veu a aquestes àvies, a aquestes dones que van fer el possible per sobreviure a la guerra, fer visibles les seves vivències i recollir-les per no oblidar que darrera el combat hi havia una població civil que també es jugava la vida. La guerra és una part del nostre passat que viu en el present. Encara no s’han pogut tancar les ferides obertes, ni se n’ha pogut parlar amb llibertat, ni oblidar ni perdonar. S’ha parlat de la guerra, dels homes que hi van anar, dels que van morir, dels que van empresonar i dels que se’n van salvar. Però poques vegades s’ha parlat de la reraguarda, de la realitat que es vivia en lo quotidià, a les masies, als pobles i ciutats, on dones i nens també lluitaven per sobreviure als atacs, robatoris, persecucions i a la fam. El que volem és fer visible aquest temps i aquest espai que va pertànyer a la dona. Tenir en compte la seva vida i el seu viure per recordar-nos la pròpia força.

Amb veu de dona posarà llum, veu i moviment a aquestes dones, a les seves experiències, les seves veritats, pors i record oblidats, tenint cura i respecte per a totes i cada una de les participants. I ho farem dalt d’un escenari. Ho faran dones voluntàries que tinguin ganes de parlar, d’explicar, de fer-se sentir i fer-se veure. Entre elles i nosaltres construirem una posada en escena que anirà dirigida a totes i tots aquells que les vulguin escoltar, que vulguin escoltar una història diferent a l’escoltada fins ara, una història en primera persona, una història quotidiana, una història en femení.

Per això, demanem al Retorn Social de la Crida la suma de 5382€ d’un total de 8970€ amb què es valora el projecte.

El Grup de Seguiment del Retorn Social de la Crida ha considerat que aquest projecte compleix les bases generals de Retorn Social i amés que compleix les bases concretes següents:
– Foment de la xarxa ciutadana
– Perspectiva de gènere
– Economia solidària
– Creació de treball
– Projecte amb continuïtat

 

PROJECTE MEMÒRIA