Vet aquí una vegada… un taller de contes solidaris

 

La Lliga dels Drets dels Pobles, a través del seu grup de contes solidaris, vol organitzar un taller de formació per aprendre a explicar contes. El taller anirà adreçat a totes aquelles persones (pares, àvies, mestres, educadors, monitores…) que vulguin aprendre a interpretar i explicar contes. Al llarg de les quatre sessions de dues hores a realitzar, es proporcionaran explicacions teòriques, consells a seguir i posada en pràctica. Parlarem de la tradició oral, del missatge pedagògic dels contes, aprendrem a utilitzar el cos i la veu com a eines de treball, a inventar nous contes o a adaptar-los i a transformar l’espai amb els elements mínims per crear un ambient de màgia.

A més a més, tenim un repte final que seria animar als assistents al taller a anar a una de les biblioteques de Sabadell acompanyats dels voluntaris del grup de contes solidaris a explicar un conte que transmeti valors. Ens proposem arribar a les 7 biblioteques de Sabadell i a través d’elles als infants de tot el territori de la ciutat.

Recursos necessaris:
Recursos humans: dues formadores, voluntàries del grup de contes solidaris per fer seguiment dels contes a les biblioteques, 1 coordinador del projecte.
Recursos materials: material pedagògic, material per preparar els 7 contes que s’explicaran a les biblioteques, cartells per fer-ne difusió.
Aquest projecte té un pressupost de 810€ i es demana l’aportació de 500€ a través del Retorn Social.

El Grup de Seguiment del Retorn Social de la Crida ha considerat que aquest projecte compleix les bases generals de Retorn Social i amés que compleix les bases concretes següents:
– Foment de la xarxa ciutadana
– Economia solidària
– Participació col·lectiva
– Creació de treball

PROJECTE MEMÒRIA