Vacances en Pau

 

És l’onzè any consecutiu que Sabadell Acull Infants Sahrauís participa en el projecte Vacances en Pau. Organitzat per la Delegació del Front Polisari a Catalunya, juntament amb la Federació d’associacions Sahrauís de Catalunya i la Xarxa Catalana de solidaritat amb el Sàhara.

Aquest projecte és un símbol de solidaritat amb els infants sahrauís i un clam per la pau, l’injustícia, la violació dels drets humans i la guerra amb el que es pretén donar a aquests infants la possibilitat de conèixer coses noves ( rius, mars…) conviure amb infants catalans i poder viure una realitat diferent a la que viuen als campaments de refugiats del Sàhara, on viuen exiliats des de 1975.

Amb l’acolliment podem allunyar-los de les extremes temperatures, que superen els 50º a l’estiu, i poder gaudir d’una alimentació saludable, i sobretot productes frescos (ja que viuen una retallada alimentària important, per part dels organismes internacions com (PAM, ACNUR….), revisions mèdiques i vacunacions (molts infants venen amb problemes d’avitaminosi o dèficit vitàminic, paràsits, inclús la detecció de malaties greus, visites als especialistes, possibles operacions, etc…

Cal destacar que sovint treballem conjuntament amb diferents entitats, col·lectius i organitzacions de Sabadell, com CGT, Casa de malalts, etc… donant i rebent suport mutu.

Valoració del grup de seguiment del Retorn Social: es considera un projecte transformador i que a més fomenta la xarxa ciutadana, la participació col·lectiva i que té continuïtat entre d’altre.

 

PROJECTE