Un respir per a totes les famílies

 

Tenir cura d’una persona amb discapacitat intel·lectual i/o del desenvolupament (DID) és una tasca no professionalitzada ni remunerada que es produeix en l’àmbit domèstic i que pot ocasionar esgotament físic i emocional, en ocasions, sensació de sobrecàrrega a les persones cuidadores. A més aquest suport a la persona amb DID se li ha de donar tota la vida. Els nostres més de 10 anys d’experiència en la integració social de les persones amb DID ens han demostrat que l’èxit en la cura depèn del grau en què cuidadors i cuidadores cuidin de si mateixos. Un fet que té conseqüències directes en la persona amb DID: si les persones cuidadores mantenen el seu equilibri personal i emocional, la persona amb DID gaudeix d’un entorn més sà i normalitzat que l’empeny a voler integrar-se a la societat.

Amb el projecte “Desconnecta: un respir per a totes les famílies” Grandalla vol arribar a constituir un vertader recolzament per a aquestes famílies. Com? Oferint estades de cap de setmana per a les persones amb DID que permetin que les persones cuidadores puguin passar un temps sense la responsabilitat que suposa la cura i gaudir del seu temps lliure independentment de quines sigui la seva situació econòmica. Amb el fons econòmic de La Crida podrem fer-ho possible.

Valoració del grup de seguiment del Retorn Social: es considera un projecte transformador i que a més fomenta i la participació col·lectiva i la cultura.

 

PROJECTE