Sortides en Família

 

L’esplai La Baldufa de Can Puiggener desitja aconseguir un nou repte inclusiu i així, poder desenvolupar la participació de les famílies en en l’acció de lleure, cultural i ciutadana de l’entitat i el barri. La intenció és millorar i augmentar la comunicació entre agents generant accions col·lectives, consensuant fórmules no econòmiques de participació entre espais i vivències compartides. Any rere any construïm des del voluntariat i la xarxa de prop per poder oferir al màxim d’infants i joves del barri de Can Puiggener de Sabadell, la possibilitat de gaudir també d’altres experiències de lleure però no amb les seves famílies.

D’aquesta manera juntes aprenem la importància de treballar en equip, de respectar des de l’entorn nou i de natura aprofitant el que aquest ens ofereix, fent vincle, compartint, experimentant, cantant, jugant i en definitiva, creixent plegades també des d’aquestes oportunitats que ens ofereixen la possibilitat de dissenyar i viure la “Sortida en família per a tothom!”.

És per això, que l’entitat ha creat el projecte “la colla de famílies” i amb aquest nom apropar a les participants el marc de convivència que significa el concepte colla per l’entitat per acabar el camí compartint esdeveniments entre ells un comú però, fora del barri, amb les participants habituals i equip de monitores i col·laboradores tot convidant a reflexionar, contrastar, transferir, compartir, apoderar i conviure amb d’altres realitats conjuntament des del lleure.

Degut a la situació socio econòmica del barri, la majoria de famílies no disposen de recursos econòmics ni materials suficients per participar en propostes fora del seu entorn proper tot i tenir el desig com nosaltres de dur-ho a terme. A més, l’esplai no disposa de cap subvenció per a realitzar aquesta activitat específicament, i per tant els recursos que hi podríem destinar són insuficients. Això repercuteix directament en la preparació de l’activitat i en el seu desenvolupament. Al mateix temps volem acompanyar també a les participants-famílies a la implicació i difusió a través del propi procés participatiu que ofereix el Retorn Social i ajudar-nos aconseguir el repte participatiu i sentir , en aquest projecte la responsabilitat ciutadana , de cohesió i de construcció de xarxa.

Es per això que ens agradaria poder participar i obtenir els diners del Retorn Social per poder dotar d’experiències amb una qualitat educativa fora del seu entorn proper.

 

PROJECTE