Servei d’Atenció a Domicili per a persones amb càncer

 

El Servei d’Atenció a Domicili (SAD) de la Fundació Oncolliga és un recurs assistencial gratuït, de suport pràctic a domicili per a persones amb càncer en situació de dependència i/o pal·liativa i a les seves famílies per facilitar la permanència a la llar de la persona malalta i alleugerir la càrrega dels familiars i/o persona cuidadora no professional. S’activa de manera àgil i immediata i s’ofereix suport a la persona amb càncer en la higiene personal, control de medicació, higiene de l’entorn, alimentació, acompanyament, i a la persona cuidadora en orientació i pautes per la mobilització i estimulació del malalt, cura de la higiene personal i prevenció de situacions de risc.

Un equip de professionals de Treball Familiar, sota la coordinació de Treball Social, donen suport pràctic en el domicili, per tal de millorar el benestar i la qualitat de vida de la persona malalta, i facilitar la tasca de la persona cuidadora. Aquest servei permet allargar l’estada al domicili, si aquest és el desig, i prevenir la claudicació familiar.

Així, el Servei d’Atenció a Domicili (SAD) ofereix suport a la persona amb càncer en les seves Activitats Bàsiques de la Vida Diària (ABVD) i, a més, representa un suport eficaç per la persona cuidadora, orientant i millorant la cura del pacient i prevenint situacions de risc.

 

PROJECTE