Reforma de Cal Balsach

El Casal Popular de La Creu Alta El Tallaret és una entitat autogestionada, transformadora i assembleària al barri de La Creu Alta de Sabadell. L’objectiu és esdevenir un punt de trobada intergeneracional, un motor d’alternatives culturals, un suport per al teixit associatiu i un espai actiu capaç de generar respostes col·lectives i promoure una consciència crítica. El casal es crea en el marc del projecte per a aconseguir la concessió de la fàbrica abandonada de Cal Balsach per a un ús autogestionat per les persones i entitats de La Creu Alta. Es tracta d’un espai emblemàtic al barri, de titularitat municipal (propietat de l’ajuntament). Per això, hem hagut de treballar durant més de 4 anys per aconseguir firmar una concessió justa i de futur entre l’ajuntament i la nostra entitat.

El Tallaret serà l’entitat entorn a la qual girarà la gestió d’aquest espai i, alhora, pretén ser el punt de trobada de tota la vida associativa del barri i un nou espai d’organització amb autonomia per si mateix. Actualment, El Tallaret acabem d’iniciar part de la nostra activitat com a casal, tot i que l’espai encara no estigui obert. Alhora, acaba de ser aprovada la concessió definitiva de l’espai, per un termini de 21 anys. Ara és el moment d’iniciar les obres per permetre que l’espai cobri vida.

Per això, demanem al Retorn Social de la Crida la suma de 4.667€ per fer front a l’aval necessari per obtenir la cessió de l’espai d’un pressupost de reforma total de més de 100.000€

El Grup de Seguiment del Retorn Social de la Crida ha considerat que aquest projecte compleix les bases generals de Retorn Social i amés que compleix les bases concretes següents:
– Foment de la xarxa ciutadana
– Economia Solidària
– Participació col·lectiva
– Capacitat d’autosostenibilitat
– Projecte amb continuïtat