Projecte d’inclusió social

Aquesta associació porta 5 anys treballant al barri de Torre-Romeu per a la inclusió social, la prevenció de la drogodependència i l’eradicació dels conflictes i des de fa 3 anys es constitueix com a entitat. Des dels seus inicis, l’agrupació ha estat un espai de trobada de persones que per la situació de crisis han anat quedant-se en situació de desocupació o joves que mai han pogut optar a un incorporació al món. laboral. Estem constituïts com una entitat esportiva i cultural però que fa a través de l’esport i la cultura un element de cohesió social i de prevenció de l’exclusió.

Aquesta intentat ha connectat amb la ciutadania a través de diferents projectes com participant actiu del Consells de Districte dintre de la comissió de festes del barri o l’organització de diferents torneigs. La majoria de les seves activitats i punts de trobada són el pati de col·legi Joan Montllor del barri amb el que col·labora.

A l’entitat participen 15 famílies, un total d’una cinquantena de persones. L’element fonamental d’aquesta entitat és que el projecte no sigui un projecte personal sinó un projecte del conjunt de les famílies i l’entorn. L’activitat central és la lliga de futbet a la qual actualment hi participen més d’una quinzena de jugadors d’edats diferents que van des dels 20 anys fins als 35 en situacions personals de molt diverses dificultats. Molts dels participants troben en aquesta activitat un element de cohesió. Són joves que provenen de famílies usuàries dels serveis socials de l’ajuntament. És una oportunitat per a ells i per a les seves famílies de relacionar-se, treballar en equip, sortir del barri i conèixer altres realitats basades en els valors socials que promou l’esport. Aquest associació està formada pel conjunt de famílies que participen en les diferents activitats. Un dels seus objectius és que en l’acompanyament a aquestes persones no se sentin sols. Per aquest motiu, el futbet és només l’excusa per a reforçar la cohesió familiar, treballar la integració social i el sentiment de pertinença amb els lligams i els valors de l’entorn.

Considerem que cada vegada les famílies tenen més dificultats per sostenir aquest petit projecte en número, però alhora gran en quant al benefici que suposa per totes aquestes famílies i necessitem de l’ajuda de tot el que s’estimi que aquest és un projecte social i real que canvia la realitat a la gent.

Per això demanen al Retorn Social de la Crida 1200€ d’un pressupost total de 2.000€ amb els que es valora el cost de pagar l’assegurança de l’equip i l’adquisició d’equipament (no tenim actualment) i material esportiu.

El Grup de Seguiment del Retorn Social de la Crida ha considerat que aquest projecte compleix les bases generals de Retorn Social i amés que compleix les bases concretes següents:
– Foment de la xarxa ciutadana
– Participació popular
– Projecte amb continuïtat

 

PROJECTE