Intervencions assistides amb gossos de la Protectora de Sabadell als Centres CIPO i Atendis

 

Aquest és un projecte d’intervencions assistides amb animals (IAA) de la Lliga Protectora d’Animals de Sabadell, per a usuaris dels centres Atendis (Associació Pro Disminuïts Psíquics de Sabadell i Comarca), i CIPO, empresa social sense ànim de lucre que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental, ambdós situats a Sabadell.

Aquest programa està dissenyat per utilitzar el vincle emocional que es crea entre l’animal i l’usuari per tal d’aconseguir finalitats terapèutiques de manera més ràpida i lúdica.

Els animals augmenten la motivació de l’usuari per fer les activitats requerides, centren l’atenció i generen beneficis físics, socials i psicològics. A més, fan de nexe entre l’usuari i el terapeuta, afavorint-ne la comunicació.

A través d’una activitat formativa i d’interès per als usuaris, amb gossos d’aquesta protectora treballarem els objectius establerts pels professionals del centre.

Volem demostrar que amb programes com aquest els animals abandonats poden ajudar persones amb discapacitat psíquica i física i en risc d’exclusió social, alhora que ajudem els nostres gossos a potenciar la seva adopció i en millorem la socialització i l’educació.

Aquest projecte ofereix als usuaris:

• Un programa d’intervencions assistides amb animals.

• Formació educativa i laboral.

 

PROJECTE