Enfemme el documental: caminant cap a l’eradicació de les violències de gènere i la LGTBIfòbia

Les accions que aquí es plantegen són una iniciativa adreçada a promoure el compromís de la ciutadania i agents socials del municipi en la transformació de la dimensió col·lectiva de la permissivitat social amb què compten les violències de gènere i la LGTBIfòbia. Es deriven de la divulgació de “EnFemme, el documental”, una iniciativa de llargmetratge que mostra la complexitat de les dinàmiques discriminatòries a què s’enfronta la població qui practica el cross-dressing (travestisme) i persones trans, així com les seves famílies, arreu del territori català.

Es pretén aprofundir en la complexitat de realitats socials emergents i proveir d’eines d’informació i sensibilització per a una intervenció integral entre moviments, professionals educatives/sanitàries i xarxes implicades en la prevenció de les violències de gènere i la promoció dels drets humans. Es considera rellevant pel municipi perquè mostra la realitat d’un col·lectiu invisibilitzat i estigmatitzat, que fins recentment no ha estat reconegut a l’interior del panorama social i polític LGTBI. Tampoc ho ha estat a l’interior dels moviments socials ni contemplat en les agendes polítiques municipals.

Per això, demanem al Retorn Social de la Crida la suma de Projecte de 2541€ d’un total de 4235€ en el que es valora la campanya de difusió i formació sobre aquesta qüestió a la nostra ciutat.

El Grup de Seguiment del Retorn Social de la Crida ha considerat que aquest projecte compleix les bases generals de Retorn Social i amés que compleix les bases concretes següents:
– Foment de la xarxa ciutadana
– Participació col·lectiva
– Perspectiva de gènere
– Creació de treball

 

PROJECTE