El ioga com a recurs per a persones amb càncer

 

El càncer és probablement una de les malalties més temudes en el mon modern, tot i que les malalties cardiovasculars encara són la primera causa de mort. La incidència del càncer continua augmentant, tot i que els índexs de supervivència han millorat. Hi ha moltes persones que estan patint la malaltia, i que a  més a més no poden afrontar totes les despeses que la malaltia els hi proporciona.

Donar a conèixer el ioga a les persones amb càncer els pot aportar eines per a reduir l’estrés i controlar efectes secundaris durant la quimioteràpia i altres procediments mèdics com també en el període de recuperació. Encara que les persones tractades no tenen suficient força per fer les postures o assanes energètiques, el ioga que proposem és un tipus de ioga terapèutic, el qual s’adapta totalment a les seves necessitats. Sobretot treballant postures restauratives, exercicis de respiració i mindfulness, els quals poden ser profundament relaxants i reduir l’ansietat.

Valoració del grup de seguiment del Retorn Social: es considera un projecte transformador i que a més fomenta la participació col·lectiva.

 

PROJECTE MEMÒRIA