Art mural a l’escola

 

Amb la voluntat d’homenatjar aquest arrelament i per donar veu a l’expressió artística que es potencia des de l’Associació Vidalba i des del Centre de Persones Adultes de Can Rull (és l’única escola a Sabadell i al Vallès que prepara per a les proves d’accés a ensenyaments artístics), un col·lectiu d’artistes ubicat també al barri i encapçalat per la col·laboradora i professora d’art del centre proposa liderar la realització d’ un mural en una de les parets del porxo de l’emblemàtic edifici del carrer Bécquer, 24.

Descripció de l’activitat:
La realització comptarà amb la participació d’alumnes i exalumnes del centre que hi vulguin participar tant com a models per a l’obra com a artistes pintors, sota el lideratge de la professora Charo Martínez. Per a realitzar el mural hi ha planificades quatre fases, amb actuacions dels diversos participants, alumnes, professors i col·laboradors:

1. Cal realitzar un esbós a partir de les imatges dels alumnes que hi vulguin sortir. El mural vol remarcar la importància del coneixement que una generació traspassa a la següent o un col·lectiu dóna a l’altre.
2. Preparar la paret on farem el mural.
3. Projectar l’esbós damunt de la paret i dibuixar la sinòpia.
4. Completar l’acoloriment del mural amb tècniques seques.

Valoració del grup de seguiment del Retorn Social: es considera un projecte transformador i que a més fomenta la xarxa ciutadana i la participació col·lectiva.

 

PROJECTE MEMÒRIA