Aquest és el club del meu barri

 

“Aquest és el club del meu barri”, és una actuació engegada per l’entitat Club Futbol Sala Amics del Pou Nou Escorial, sense finalitat lucrativa i amb un caire de voluntariat, que compta amb la col·laboració de l’escola Arraona i l’Institut Miquel Crusafont i Pairò i amb el suport de l’entitat veïnal d’Arraona, que busca treballar la integració i cohesió social a través de l’esport al barri d’Arraona.

Per aconseguir aquesta finalitat, es vol organitzar i dissenyar, la creació d’equips en primera etapa de 6 a 12 anys en la iniciació i participació a les lligues escolars de futbol sala, organitzades pel Consell esportiu de Sabadell. L’entitat FS Amics del Pou Nou Escorial, vol facilitar una formació òptima i eficient del infant, permetent un acompanyament socioeducatiu i personalitzat, ajudant a les famílies amb menys recursos perquè cap nen/a, per falta de mitjans, quedi exclòs en el seu dret a la pràctica esportiva. També es vol fomentar la implicació dels pares i mares dintre de l’activitat, així com a l’entitat, donant espais familiars i potenciant la implicació de tothom, potenciant valors com el civisme, el respecte i la tolerància, aconseguint uns futurs ciutadans i ciutadanes que treballaran, tots junts, per una societat equitativa i igualitària així com el sentiment d’arrelament al barri d’Arraona i el sentiment de pertinença i el respecte a l’historia del nostre barri per les persones nouvingudes al barri. La cooperació amb altres entitats esportives del barri, com el Club Pati Ciutat de Sabadell, permetrà oferir alternatives a tots els infants.

Per aconseguir aquesta fita, l’entitat Club Futbol Sala Amics del Pou Nou Escorial demana la col·laboració de tothom: institucions, entitats, empreses i veïns i veïnes del barri d’Arraona i de la ciutat de Sabadell, que es sentin reflectits en els valors que es volen transmetre: Constància, Esforç, Integració i Respecte, per donar una motivació, uns valors i uns objectius a la joventut, els nostres homes i dones de demà. Sense la implicació i voluntat de canvi de les persones i la seva participació, no s’aconseguirà la fita d’una societat madura, democràtica, participativa i reivindicativa davant les injustícies. L’actuació no vol ser un somni efímer, vol ser una realitat, una idea amb uns fonaments forts i estables, que li permetin donar una resposta a les necessitats, aspiracions, problemes i/o interessos de la comunitat. Es tracta de millorar les condicions de vida de la població i que la comunitat sigui protagonista de les coses que li pertoca. Es tracta de fer el millor pel nostre barri, pels nostres infants, per les persones que han format, formen i formaran el barri d’Arraona-Els Merinals de Sabadell.

Valoració del grup de seguiment del Retorn Social: es considera un projecte transformador i que a més fomenta la xarxa ciutadana, la participació col·lectiva i que té continuïtat entre d’altres.

 

PROJECTE MEMÒRIA